با مخالفت صریح معاون گردشگری کشور از میزبانی مدارس از مسافران نوروزی و همچنین فعالیت اقامتگاه های دولتی، هتلداران امیدوارند تا نوروز امسال شاهد رونق بیش تری در ضریب اشغال اتاق های خود باشند.
بازار اخبار و تجهیزات هتل: با نزدیک شدن به ایام نوروز باردیگر اسکان گردشگران نوروزی در مدارس و فعالیت اقامتگاه های دولتی تبدیل به دغدغه هتل های متوسط کشور شده است اما این بار گویا مخالفت صریح معاونت گردشگری با این موضوع، امیدواری بیش تری برای هتلداران برای داشتن یک نوروز پر رونق را به همراه داشته است. این خبر و سایر اخبار مهم بهمن ماهی که گذشت را در ادامه می خوانید:

نمایشگاه تخصصی گردشگری و هتلداری تهران!
اسکان گردشگران نوروزی در مدارس منتفی می شود؟
مخالفت معاون گردشگری کشور با موضوع اسکان مسافران نوروزی در مدارس و اقامتگاه های دولتی این امیدواری را برای هتلداران بوجود آورده که نوروزی متفاوت تر از گذشته را بتوانند تجربه کنند. در این باره ولی تیموری در سی و هفتمین نشست اعضای ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر با بیان اینکه بخش خصوصی با سرمایهگذاری هایی که انجام داده چشم امیدش به تعطیلات نوروز و فصل تابستان برای جذب گردشگران است، به انتقاد از شکل اسکان دادن مسافران نوروزی در مدارس پرداخت و گفت: این شکل از اسکان همانند مواقع بحرانی مانند سیل و زلزله، شایسته نیست.
وی همچنین درباره اقامتگاه های دولتی نیز اظهار داشت: برخی از دستگاههای دولتی با مهمانسرا و اماکن اقامتی فعالیت موازی با بخش خصوصی و هتلداران دارند این در حالی است که از نظر هزینه، اقامت در مهمانسراهای دولتی و مراکز اسکان فرهنگیان با هزینه اسکان در برخی از مراکز اقامتی مانند مسافرخانهها و مهمانپذیرها، برابر است.
نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته تهران؛ بی نظم همچون گذشته
دوازدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری تهران از ۲۳ تا ۲۶ بهمن ماه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی در حالی برگزار شد که بازهم همچون سنوات گذشته به رغم شعارهای تبلیغاتی در برگزاری موفق ناکام ماند.
جدا از تبلیغات کمرنگ محیطی و تشویق مردم به حضور به استثنای روز آخر که مصادف به تعطیلی بود، مراسم افتتاحیه نیز با هرج و مرج و تاخیر یکساعته انجام شد. همچنین در طول برگزاری نمایشگاه نیز برخی از نشست های تخصصی به ویژه با طرف های خارجی به دلایل نامعلومی برگزار نشد و در حین برگزاری باقی نیز صدای بلند موسیقی با تذکر مکرر مسئول سالن همراه بود. ضمن آنکه نوسانات نرخ ارز و همچنین بی ثباتی اقتصادی عملا دست هتل ها و آژانس ها را از ارائه پکیج های تشویقی برای مردم خالی نگاه داشته بود تا نمایشگاه عملا فرصتی برای تفریح چند ساعته همراه با صرف غذا، شنیدن موسیقی و عکس انداختن با لباس های محلی باشد.
گفتنی است در این نمایشگاه ۶۶۰ شرکت داخلی فعال در حوزه گردشگری و اداره های کل میراث فرهنگی استان ها به همراه شرکت های خارجی فعال در صنعت گردشگری، ایرلاین ها و سازمانهای دولتی مرتبط با گردشگری مانند راه آهن و ادارات بیمه حضور داشتند.
انتقاد سفیر ترکیه از کمبود مراکز اقامتی در ایران
سفیر ترکیه در ایران معتقد است که با زیرساخت موجود وقتی ۱۰ هزار گردشگر همزمان به مقصد های پرطرفدار ایران سفر کنند با کمبود جا مواجه میشویم. دریا اورس که یکی از ایران شناسان برجسته ترکیه نیز به شمار می رود در نشست دو جانبه بین اتحادیه گردشگری ترکیه (تورساب) و انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و هوایی ایران با حضور رئیس سازمان میراث فرهنگی، به انتقاد از تعداد هتل های ایران خواستار ساخت هتل های بیش تر در اصفهان، شیراز و تهران به منظور پاسخگویی به نیاز مسافران خارجی شد. در مقام پاسخ اما رئیس سازمان میراث فرهنگی اظهار داشت: درحال حاضر بیش از ۱۴۰۰ هتل و اقامتگاه در کشور وجود دارد. نزدیک به ۲ هزار پروژه با سرمایهای بالغ بر ۱۲ میلیارد دلار در حال اجرا است که از میان آن ۵۰۰ پروژه، هتل و اقامتگاه است. ما به سرعت درحال تکمیل زیرساختها هستیم. در روستاها ۱۴۰۰ بومگردی ایجاد شده که تا دو سال آینده تعداد آنها به ۲ هزار واحد میرسد. برخی بناهای تاریخی نیز به هتل تبدیل شدهاند. بنابراین در زیرساخت مشکل جدی وجود ندارد، هرچند که در نقطه ایده آل هم قرار نداریم.
انتقال موسسه آموزش علمی و مراکز تحت پوشش به جامعه هتلداران ایران
بنابر اعلام رئیس موسسه آموزش عالی علمی - کاربردی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، قرار است موسسه آموزش علمی و مراکز تحت پوشش به جامعه هتلداران ایران انتقال یابد. دکتر "رضا جعفری" رئیس موسسه مذکور با اعلام توافق با رئیس جامعه هتلداران در این باره از اقدامات و بسترسازیهای لازم طی ماههای آینده با حضور رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور و دانشگاه علمی – کاربردی خبر داد.
افتتاح همزمان هتل پرشین پلازا تهران با 527 پروژه سازمان میراث فرهنگی
در روز چهارشنبه مورخ 17 بهمنماه همزمان با دهه فجر با حضور رئیس سازمان میراث فرهنگی، معاونین گردشگری و استاندار تهران، مراسم گشایش هتل پرشین پلازا تهران و در ادامه 527 پروژه سازمان میراث فرهنگی شامل 29 هتل جدید در سراسر کشور با حجم سرمایهگذاری 16 هزار میلیارد ریال انجام شد. گفتنی است هتل "پرشین پلازا" در منطقه عباسآباد تهران در زمینی با زیربنای 13000 متر مربع با 98 اتاق و ظرفيت اقامتی 300 تخت با سرمایهگذاری بالغ بر 110 میلیارد تومان از سوی بخش خصوصی، ساخته شده است.
برگزاری همایش «از خزر تا خلیج فارس» در هتل هرمز بندرعباس
همایش « از خزر تا خلیج فارس » با هدف بررسی راهکارهای گسترش و پیشرفت صنعت گردشگری با حضور اعضای جامعه هتلداران و حدود 200 نفر از فعالان گردشگری در روزهای یازدهم و دوازدهم بهمن ماه در هتل هرمز بندرعباس برگزار شد. در این همایش معاون سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی کشور از اختصاص بیش از سه هزار میلیارد تومان اعتبار برای پرداخت تسهیلات به فعالان حوزه گردشگری خبر داد و اعلام داشت که معوقات تسهیلات بانکی از سال ۹۱ تا ۹۶ نیز تا آخر سال به طور کامل پرداخت میشود.
همکاری با پرتغالیها برای ایجاد مهمانسراهای تاریخی
برای ایجاد مهمانسراهای تاریخی قرار است یک طرح مشترک با پرتغالیها شکل بگیرد. معاون گردشگری کشور با اعلام این خبر گفت: برای این موضوع قرار است یک طرح مشترک با پرتغالیها شکل بگیرد که در حال حاضر ترجمه شده و قرار است روی ۲۰ خانه سنتی سرمایهگذاری انجام و آنها به مهمانسراهای تاریخی تبدیل شوند.
تغییرات ناگهانی در معاونت گردشگری کشور
تغییر چهار مدیرکل از پنج اداره کل زیر مجموعه معاونت گردشگری در یک روز و کمتر از دوماه به نوروز یکی از مهم ترین اخبار صنعت گردشگری کشورمان در بهمن ماه بود. طی این تغییرات حسین اله بداشتی مدیرکل دفتر همکاری و توافقهای ملی گردشگری جای خود را به لیلا اژدری که قبلا سرپرست دفتر برنامه ریزی و حمایت از توسعه گردشگری بود، داد و علیرضا رحیمی که مدتها پیش در معاونت گردشگری مناطق آزاد فعالیت می کرد جانشین اژدری شد. جواد موسوی از پژوهشگاه و معاونت گردشگری مشهد جایگزین محمد ثابت اقلیدی مدیرکل نظارت و ارزیابی گردشگری شد و به جای محمد رضا اکبری مدیر دفتر مطالعات و آموزش گردشگری نیز زاهد شفیعی از اصفهان آمد.