مهم ترین اتفاقات صنعت هتل کشورمان در آبانماه امسال را باید ادامه جنجال درخواست دو نرخی شدن هتل ها و مخالفت های سایر صنوف گردشگری با آن دانست.
بازار اخبار و تجهیزات هتل: در ماهی که گذشت، بحث دو نرخی شدن هتل ها همچنان موضوع داغ محافل خبری بین موافقان و مخالفان خود بود. حالا دامنه اختلافات به جایی رسیده که طرفین، اصرار دیگری بر خواسته خود را نشان از سومدیریت در حرفه خود قلمداد می کنند! در ادامه نگاهی به این اختلاف و سایر اخبار مهم آبانماه شده است:
دعوای دونرخی شدن هتل ها همچنان ادامه دارد
موضوع دونرخی شدن هتل ها که از مدت ها پیش دغدغه اصلی هتل داران و سوژه اصلی گفت و گوها شده، رفته رفته ابعاد گسترده تری در اختلاف نظر با سایر صنوف گردشگری پیدا می کند تا جایی که هتلداران خواهان عدم دخالت سایرین در کار آن ها شده اند!
در این ماه، ابتدا پس از آنکه دبیر انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران تلویحا از مخالفت رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با درخواست هتلداران خبر داد، جامعه تورگردانان و مدیران سامانه های رزرواسیون هتل در کشور نیز طی نامه های جداگانه به معاونت گردشگری کشور مخالفت علنی خود با این موضوع اعلام داشتند.

بخوانید: تبعات ورود دلار به تابلوی نرخ هتل ها
اما درآخرین اظهارات مخالفان و موافقان این قضیه، ابراهیم پورفرج – رئیس جامعه تورگردانان با ادعای اینکه این جو سازی از جانب کسی هدایت می شود که میخواهد خود را به هتلداران اثبات کند، گفت: متاسفانه هتلداران متوجه نیستند که با این کار همه چیز را تعطیل میکنند زیرا سایر فعالان صنعت گردشگری از جمله رستورانها، موسسات حمل و نقل و... نیز از گردشگران خارجی دلار طلب خواهند کرد و بایستی به تدریج با واحد پول ملی خود، خداحافظی کنیم. وی افزود: اگر هتلداران از طریق هتلداری قادر به تامین هزینه های خود نیستند باید در مدیریت خود تجدیدنظر کنند.
از سوی دیگر، کامیار اسکندریون - دبیر جامعه هتلداران ایران در واکنش به این اظهارنظر با بیان اینکه سایر صنوف گردشگری از هر گونه دخالت در امور مربوط به هتلداران باید پرهیز کنند، گفت: ارزی شدن قیمت هتلها برای گردشگران خارجی به هیچ عنوان تضعیف پول ملی نیست و بالعکس نوعی ارزآوری برای کشور نیز به حساب میآید. اگر با دو نرخی شدن قیمت هتلها، سایر صنوف گردشگری مانند آژانسها و تورگردانان دچار مشکل میشوند، بهتر است تا مدیریت خود را بهبود ببخشند تا این اتفاق برای آنها رخ ندهد. این درست نیست که از سرمایه هتلها برای کسب درآمد خود استفاده کنید.
کاغذ پاره ای به نام قانون خروج دستگاه های دولتی از هتلداری
عضو فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی با کاغذ پاره خواندن قانون واگذاری اقامتگاههای دولتی به بخش خصوصی از هتلداران خواست تا برای احقاق حق خود در این زمینه دولت را تحت فشار بگذارند. حمایت میرزاده در این باره افزود: دولت اگر میخواهد در زمینه اقامتی فعالیت داشته باشد، بهتر است در نقاطی از کشور اقامتگاه راهاندازی کند که بخش خصوصی در آنجا ورود پیدا نکرده است زیرا با این کار هم به رونق گردشگری کمک خواهد کرد و هم به بخش خصوصی، ضربهای وارد نخواهد شد.
نخستین نشست جامعه هتلداران ایران با معاون جدید گردشگری کشور
نخستین نشست اعضای هیاتمدیره جامعه هتلداران ایران با ولی تیموری- معاون گردشگری کشور، ظهر روز یکشنبه مورخ 13 آبانماه در محل هتل پارسیان انقلاب تهران، برگزار شد. دراین نشست، هتلداران باردیگر بر خواست های اصلی خود مبنی بر دو نرخی شدن و جلوگیری از فعالیت خانه مسافرها تاکید و خواستار حمایت هرچه بیش تر معاونت گردشگری از تشکل خود در برابر سایر ارگان و صنوف گردشگری شدند.
دهمین نمایشگاه بزرگ گردشگری پارس در آذرماه برگزار می شود
دهمین نمایشگاه بزرگ گردشگری پارس طی روزهای 21 تا 24 آذرماه سال جاری در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی استان فارس برگزار خواهد شد. بنابر اعلام علیرضا دژبد- مدیر اجرایی این نمایشگاه، دو رویکرد گردشگری سلامت و گردشگری مذهبی از مهمترین محورهایی است که در دهمین نمایشگاه بزرگ گردشگری پارس بر آن تاکید خواهد شد.
تورم 25 درصدی حوزه هتل و رستوران در مقایسه با سال گذشته
بر اساس گزارش ارائه شده از سوی مرکز آمار ایران، شاخص تورم در حوزه کالاهای مصرفی از جمله هتل و رستوران در مهرماه سال 97 نسبت به مدت مشابه سال قبل 25 درصد افزایش یافته است. همچنین این تورم نسبت به ماه قبل 6/5 درصد افزایش را نشان می دهد. میزان تورم در 12 ماه منتهی به ماه جاری ( مهر ) نسبت به دوره مشابه سال قبل نیز 10/4 درصد گزارش شده است.